beats by dre cheap

I dalje toči…


U proteklih se mjesec i po, kompanija British Petroleum (BP) nije proslavila rekordnim profitom i pozitivnim dostignućem.

Vrijednost njenih akcija na svjetskim berzama sunovratila se, a ime ovog giganta u industriji nafte i plina postalo je sinonim za izazivača ekološke katastrofe - giganta koji već sedmicama nije su stanju da zaustavi curenje nafte u podmorju Meskičkog zaliva.


Administracija u Vašingtonu najavila je da će odgovorni iz BP-a moguće i krivično odgovarati, a predsjednik Obama (kome opozicija i dio javnosti zamjeraju što se nije bolje angažovao u rješavanju ove krize) rekao je Larry Kingu kako je "bijesan zbog cijele situacije", kako će BP platiti račun za čišćenje, te kako je njegov posao da BP drži odgovornim za sanaciju.

BTW, razmjere štete koja je nanijeta životnom okolišu utvrđivaće se mjesecima. Operacija čišćenja trajaće godinama. A pitanje je da li će BP ikada povratiti ugled koji je uživao prije incidenta.

Menadžment BP-a počeo je, doduše, propagandnu kampanju u kojoj se globalnoj javnosti izvinjava za pričinjenu havariju(pogledajte video spot)(pogledajte video spot).

Efekte te kampanje, na drugoj strani, nastoji umanjiti organizacija pod nazivom "Seize BP" (Ugasiti BP) najavljuje jednonedjeljne proteste širom Amerike od Seattlea i Hawaiia, do Floride i New Yorka.

Četvrtak je - 3. Jun 2010. godine, 17 sati i 50 minuta u Washingtonu. I nafta se u Meksički zaliv izliva nesmanjenim intenzitetom.

Link: Curennje nafte (uživo via CNN, snimci BP-a)

Blog Glasa Amerike
http://glasamerike.blogger.ba
03/06/2010 23:34